Маркетинг
24.08.2017
Бъдещето на уеб рекламата е във видеото

Днес ще се потопим в една тема, която ни изкушава отдавна! Е, най-сетне дойде реда и на тази статия. След десетки видео реклами, които минаха през нашата кухня и мониторинг на такива, чиито цел сме ние самите, решихме, че е време да споделим мнение и гледна точка.

В света на дигиталния маркетинг тенденциите непрекъснато се променят и развиват. За да могат да отговорят на бързоразвиващите се темпове, марките трябва да бъдат гъвкави и да се адаптират бързо. Една от тенденциите, която е в постоянен възход последната година… и повече дори, е видео рекламата. Cisco например, предсказва, че до 2019 година видеото ще окупира 80% от световния рекламен трафик. Затова ако все още не сте включили видео рекламата в своята стратегия, е време да го направите.

Вижте тази статистика от HubSpot, която показва колко популярно е станало видеото в маркетинга през последните години:

  • 90% от потребителите признават, че видео на продуктите е помогнало да вземат решение за покупка;
  • 64% от потребителите са по-склонни да купят продукт след като са изгледали видео за него;
  • 87% от онлайн маркетинг експертите използват видео съдържание в своите дигитални маркетинг стратегии;
  • Една трета от времето, което хората прекарват онлайн е посветено на гледане на видеа;
  • Видео рекламите са вече повече от 35% от всички онлайн реклами;

Отново по информация от HubSpot, 80% от клиентите запомнят видео, което са гледали през последния месец. Едно от най-големите преимущества на този вид реклама е, че позволява по-лесно възприемане, спрямо текстово съдържание или комбинацията текст + картинка.
Друга важна цел, която се постига благодарение на видео рекламата е, че клиентите запомнят марката. Този вид реклама дава възможност да се изгради емоционална връзка, като вдъхва живот на идеята, продукта и вашата марка. Имате възможност да създадете история в рамките на няколко минути, чрез която потенциалните клиенти могат да се идентифицират и да ги подтикне към покупка.

Един от най-важните показатели е ангажираността към видео реклама. Тя има 500% по-висока ангажираност и 600% по-висока степен на споделяне.

Графиката, по-долу, ясно показва ангажираността при видео реклама и обикновена реклама.

Ето и няколко препоръки към употребата на видео рекламата, за да постигнете максимален ефект от нея:

  • Създайте емоционална видео история, която да е насочена към нуждите и скритите желания на вашите клиенти. Хората освен продукт, „купуват“ и идеята за усещане. Те искат да бъдат в тази история и да изживеят емоцията...
  • Направете видеото кратко, не повече от 10 секунди. Дори и в препоръките си Фейсбук посочва, че най-оптималната продължителност за видео реклама е 11 секунди.
  • Всеки пети от тези, които гледат вашето видео, ще го прескочи след по-малко от 10 секунди, затова бъдете кратки и ясни.
  • Рискувайте и бъдете креативни. Бъдете забавни, емоционални, разкрийте нещо ново – всичко което ще измъкне потребителите, за малко, от тяхната реалност.
  • Не забравяйте да слагате тагове, за да може видеото ви да бъде открито по-лесно.

Разгледайте няколко силни видеа от марки като Chanel, Nivea, L’Oreal, Zara, Samsung и Cisco.

Видео форматите на рекламите се разширяват отвъд традиционното видео и се адаптират към навиците и предпочитанията на потребителите. Изключително важно е марките да изберат правилната социална платформа за своята целева аудитория и да имат стратегия за видео реклама, която да държи техните последователи ангажирани.

Има ли видео реклами, които са ви въздействали емоционално? Споделете в коментар кои са те. Ако искате да научите повече за видео рекламата и как може да я използвате във вашия бизнес, свържете се с нас.

Вашата оценка:

Достигнат рейтинг: / 5. Гласувания: