Дизайн
21.03.2015
Изображения подходящи за HD и Retina display устройства

Мобилните устройства вече са неразделима част от ежедневието. Това, разбира се, донесе редица промени в уеб пространството и доведе до нуждата от responsive дизайн при разработката на уеб приложения. Тъй като картинките, иконките и снимките са изключително важни за визията на всеки уеб сайт, възникна необходимостта стиловете и качеството на изображенията в тях да бъдат направени така, че да запазват своя размер и качество при визуализирането им на различни устройства. 

Естествено, с всеки нов проблем се появяват и различни възможности за решаването му! Има десетки начини responsive изображенията да запазят високото си качество. Когато избираме решение за проблем

ите с визуализацията на картинките на различни устройства, ние в Calipers спазваме няколко изисквания, които гарантират запазване на високо качество на изображенията:

  • Изготвяме и предоставяме различни комплекти от изображения (Hig
    h Pixel Density – изображения подходящи за HD и Retina display устройства);
  • Подмяната на картинките трябва да става на уеб сървъра;
  • Когато се зареждат картинките трябва да се използват само необходимите в момента и точно за това устройство размери. По този начин не се забавя работата на уеб приложението и се пести от интернет трафика на мобилните устройства;
  • Сървърът трябва да получава информация за устройството на клиента, след което да провери дали съществува по-подходяща като размер и качество картинка;
  • Решението трябва да може да се прилага както за изображения в img таг, така и за фонови изображения зададени в CSS стиловете на уебсайта.

Това са част от най-важните неща, които реализирахме за собствената си 

PHP платформа за разработка на уеб приложения и сайтове. Решението, което създадохме, е независимо и лесно приложимо и в самостоятелни уеб апликации. Базирано е на Web API Interfaces, Apache, .htaccess и PHP.

Използвайки собственото си решение постигаме перфектно съчетание между дизайн и функционалност. Така изпълняваме високите изисквания, които клиентите ни имат към нас, когато става въпрос за създаването на нещо толкова важно като техните уеб сайтове :)!

Вашата оценка:

Достигнат рейтинг: / 5. Гласувания: