Маркетинг
21.08.2014
За Google AdWords с любов :)

Днес, когато на всички са омръзнали телевизионните реклами, никой не поглежда билбордовете и бързо сменяме радиостанцията, когато дойде време за реклами, все пак съществува един инструмент, който е изключително ефективен и помага на рекламодателите да достигнат до желаната от тях аудитория. Името му е Google AdWords.

И докато статистиките категорично показват спад в ефективността на рекламата като цяло, резултатите на Google AdWords бележат стабилен ръст с всяка изминала година.

Вероятно няма търговец или какъвто и да е собственик на бизнес, който да не е чувал за платформата Google AdWords. Тя e един от най-актуалните и работещи начини да рекламирате бизнеса си онлайн, независимо дали работите сам, занимавате се с малък семеен бизнес или ръководите голяма компания.

Като дигитална маркетинг агенция ние имаме богат опит в създаването и управлението на AdWords кампании и можем смело да заявим, че спадаме към големите фенове на този метод на рекламиране :). Причините за това са много, но ето малка част от тях:

  • Статистиките сочат, че средно бизнесът реализира 2 долара печалба за всеки един долар вложен в реклама в Google AdWords. Добре структурираните и таргетирани реклами са с изключително висока успеваемост и голяма възвращаемост на инвестициите.
  • Няма минимален бюджет, който да трябва да бъде покрит. Всеки може да инвестира в тази реклама толкова, колкото сметне за добре и да има постоянен контрол над изразходването на средствата.
  • Рекламодателите заплащат само при постигане на зададената цел – кликове, конверсии или импресии, според нуждите и изискванията на кампанията. Така всеки може да е сигурен, че е платил точно за това, което е искал и получил.
  • С рекламите в Google AdWords Search Network се достига точно до хората, които в момента имат нужда от вашия продукт и търсят информация за него.
  • Изключително прецизното таргетиране е невероятно удоволствие за всеки маркетинг специалист! Таргетирането в Google AdWords Display Network позволява да се достигне съвсем точно до потенциалните клиенти и рекламното послание да попадне право в целта. Възможностите са почти неограничени – от селектиране на аудиторията по демографски характеристики, през таргетиране по теми или интереси, до избирането на конкретни сайтове, на които рекламата да се визуализира.
  • Високата измеримост на резултатите е още едно невероятно предимство на рекламата с Google AdWords. Постоянният достъп до  подробна и прецизна статистика за всяка кампания  дава възможност да се проследи представянето на всяка една реклама в детайли.
  • AdWords предлага и разнообразни възможности при избора на формат на рекламите – видео, изображение или текст. Това, комбинирано с многото възможности за таргетиране, осигурява на маркетинг специалистите изключително широко поле за действие и опцията да създадат кампаниите и рекламите си точно така, както трябва, за да достигнат до желаната аудитория.
  • Настройките на рекламите могат да се променят непрекъснато. Или казано с други думи, можем да се възползваме от статистиките, които Google AdWords ни предоставя, да направим анализ и да преценим къде и какво по рекламите да коригираме, за да подобрим резултатите им.
  • Отчетите – това е едно от конкурентните ни предимства. В Калипърс изготвяме прецизни отчети за всяка изминала кампания, даваме препоръки, правим изводи. Нашата цел е да бъдете информирани и опознаете по-добре възможностите на този чудесен инструмент за реклама и не само. Знаем, че за вас са важни резултатите и ефективността, а в управлението на кампаниите в Калипърс целим точно това!

Това, разбира се, са само малка част от възможностите на Google AdWords. Пълният потенциал на платформата е огромен и в никакъв случай не трябва да се пренебрегват невероятните перспективи, които тя открива пред всеки бизнес. За умело създадени и управлявани реклами спокойно можете да се доверите на нас и да станете поредния доволен клиент, поверил ни тази отговорна задача! :)

Обадете ни се: 0899 134 442!

Вашата оценка:

Достигнат рейтинг: / 5. Гласувания: