Новости
24.01.2011
Виваком в подкрепа на Дислексията – проект на Калипърс

Дислексията е една от темите в социално отговорната политика на Виваком. За целите на комуникация, популяризация и подпомагане на Дислексията, Калипърс разработи информационен уеб сайт (http://dyslexia.vivacom.bg/).

Уеб сайтът съдържа изключително ценна информация за Дислексията: обща информация, характеристики и симптоми, съвети на специалисти, представяне на специалисти и техни публикации, новини, информация за центъра за консултации по Дислексия, открит през 2010г. в гр. София от Виваком. Потребителите, които страдат от дислексия или имат близки, на които искат да помогнат, могат да се регистрират и да споделят своята история и да получат отговор или съвет.

За всички посетители, сайтът предлага тест за деца и тест за възрастни, чрез който може да бъде изчислено дали страдате от дислексия.

Уеб сайтът включва специално разработена функционалност, съобразена със специфичните изисквания за четене и преглеждане на сайта от хората страдащи от дислексия:  промяна на размера, цвета и шрифта на съдържанието, цвета на фона на сайта и цвета на неговата основна тема.

Уеб сайтът е написан на ASP.NET и е оптимизиран за търсещи машини (SEO), управлява се от Система за управление на съдържанието (CMS) Calipers ASP.NET CMS.

Свържете се с Калипърс, за да изградим концепция и създадем вашия нов уеб сайт: office@calipers.bg

Вашата оценка:

Достигнат рейтинг: / 5. Гласувания: