Новости
13.05.2010
Стартират Български награди за уеб 2010

Конкурсът Български награди за уеб се организира за втора поредна година от Българска уеб асоциация (BWA) и ще протече през месеците май - юни 2010
г. Финалният етап на конкурса ще се проведе в три поредни дни:

22 юни - семинарна програма;
23 юни - защити на финалисти;
24 юни - официална церемония по награждаването на победителите.
Тази година конкурсът се провежда в 38 категории, разделени в три основни групи:

Браншови награди за уеб
Медийни награди за уеб
Професионални награди за уеб

В конкурса могат да участват всички уеб сайтове, уеб приложения, онлайн рекламни кампании и форми, създадени в България и реализирани в страната или чужбина. Всеки проект може да кандидатства в една или няколко от категориите на конкурса, в съответствие с изискванията. Заявки за участие могат да се подават в периода от 17 май до 13 юни 2010 г. в сайта на конкурса www.webawards.bg.

Проектите ще бъдат оценявани от отделно жури за всяка от групите в конкурса, съставено съответно от представители на бизнеса, медиите и професионалистите в уеб бранша. Оценяването ще бъде публично и явно, като процесът на избор на победители в категориите ще включи и представяне на финалистите на живо на 23 юни 2010 г.

Част от конкурса ще бъде и специалната семинарна програма, която ще представи добри практики от професионалистите в уеб бранша.

Основната цел на конкурса е да поощри професионализма в уеб, като стимулира добрите практики. Конкурсът ще бъде активно популяризиран сред медии, представители на бизнеса, държавни институции и фирми, свързани с ИКТ сектора. Условията за участие и протичане на конкурса Български награди за уеб 2010 са описани в Регламента на конкурса, публикуван в сайта www.webawards.bg.

Източник: Българска уеб асоциация (www.bwa.bg)

Вашата оценка:

Достигнат рейтинг: / 5. Гласувания: