Маркетинг
12.03.2011
Блокиране на сайтове в Google

Google продължава да се развива и да персонализира търсачката си. Новата функционалност, която добавят за потребителите с акаунти е блокиране на сайтове.

От 11 март 2011 година първоначално потребителите използващи английски като основен език на търсачкатаи  в последствие потребителите на всички езикови версии ще имат възможността да блокират показването на определени сайтове при търсене в Google.

Ако има сайтове, които не искате повече да излизат в резултатите, когато търсите в Google вече ще е необходимо да натиснете един бутон, позициониран до линка към съответния сайт и да потвърдите желанието си. Тази функционалност ще ви спести досадата да виждате сайтове, които са дразнещи или неатрактивни за вас. Функционалността е предвидена само за регистрирани в Google потребители, но бутонът ще е видим и ако не сте се логнали. При положение че искате да блокирате сайт, който виждате при търсене без да сте се логнали, ще се наложи да се влезете в системата на Google, за да потвърдите желанието си и то да се запази.

Какво става със сайтовете, които сте блокирали? Тези сайтове се съхраняват в Моите блокирани сайтове и от там лесно можете да се достигне до тях – да бъдат прегледани, подредени, отблокирани.

От Google уточняват, че тази функционалност ще е достъпна за потребителите, използващи Chrome 9+, IE8+ и Firefox 3.5+ като браузери за достъп до търсачката. Друга важнa информация e, че за сега поне блокирането на определен сайт няма да се отразява на неговия пейдж ранг.

Свържете се с Калипърс, за да изградим концепция за комуникацията на компанията ви в интернет пространството: office@calipers.bg

Вашата оценка:

Достигнат рейтинг: / 5. Гласувания:

Оставете своя коментар към тази статия:

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван