Идентичност

Изграждане на идентичност

Бъдете уникални!

Вашето лице на пазара е вашият бранд. Запомняш се, стилен, уникален. Той ви идентифицира като субект на пазара. Идентичността на вашата компания е нашето хоби и ежедневие – да създадем вашия имидж, чрез изчистен и оригинален дизайн.

Идентичност се изгражда както за вашата компания, така и за отделен проект, личност, комуникационна кампания и пр. Създаването й следва последователно следните процеси и е съпроводено от набор услуги от страна на Калипърс:

Проучване и анализ

Създаването на идентичност изисква задълбочено проучване и анализ на пазара, конкуренцията, вашата бизнес история, продукти и услуги. То ще ни ориентира къде сте били, на къде отивате, както и какви онлайн маркетинг решения да ви предложим.

Концептуализация

В основата на идентичността, стои концепцията. Кои сте вие, кои са вашите цели, коя е вашата визия, кои са вашите целеви групи. Знаейки, тези отговори, нашият криейтив отдел, ще ви предложи концепция за вашата идентичност. Бъдете Уникални! Ние ще ви помогнем да го реализирате и да бъдете неповторими.

Идентичност (пълна графична разработка)

Идентичността включва целия пакет от рекламни материали, които използвате, за да се идентифицирате като компания или продукт на пазара. След Концепцията, създаваме логото, слоганът, избираме вашият корпоративен шрифт и цвят, създаваме дизайн на основните рекламни материали на компанията ви: визитка, бланка, плик, папка…

Мултимедиен дизайн (презентации, реклами, банери)

Изработката на мултимедийни материали за комуникация, е част от целия пакет комуникационни инструменти, които включва маркетинг стратегията. Мултимедийните инструменти като банери, презентации, рекламни клипове, сплаш скрийнове, онлайн игри и други, позволяват интерактивно и атрактивно поднасяне на посланията.

Copywriting

Точните и ясни послания са ключът към успех на всяка комуникация. Ние знаем това и вярваме, че посланието в маркетинг стратегията, която Калипърс ще изработи за вас, ще достигне и въздейства по най-добрия начин на целевата аудитория. Писането на съдържание за онлайн рекламните кампании и уеб сайтовете, които създаваме, ни дава възможност да унифицираме цялостния онлайн пакет за комуникация в маркетинг стратегията, от гледна точка на стил, тон и послание.

Брандинг

Вашият бранд е вашият най-устойчив актив на пазара. Важно условие за това е да го комуникирате правилно и успешно. Брандингът е процес, при който изграждаме цялостния имидж на вашата компания или продукт, с цел да го отличим и позиционираме успешно сред конкурентните му на пазара. Брандингът включва изработка на стилизиране във вашата идентичност на всички комуникационни инструменти, които изработваме за вас.

Видове Идентичност

 • Според същността:
  • Име на компания, Слоган, Послание/Ценности, Имена на продукти
  • Корпоративен стил и стандарти (цветове, шрифт, документи, logo book)
  • Базови комуникационни инструменти (Визитка (корпоративна, персонална), Бланка, Плик, Папка, Logo Book, Име на домейн, имейл адреси, имейл сигнатури, фирмено представяне)
  • Допълнителни инструменти (сувенири, табели, знаци, брошури, други рекламни материали и др.)
 • Според типа:
  • Словесна – Име на компания, Слоган, Имена на продукти
  • Визуална – Шрифт, Размер, Лого, Цветове, Визитка (корпоративна, персонална), Бланка, Плик, Папка, Logo Book
  • Интернет – Име на домейн, имейл адреси, имейл сигнатури

Референции

Блогът на Калипърс е изграден върху WordPress